Чому так важливо вибрати якісні лампочки для фар автомобіля?

Советы автомобилистам

Written by:

Безпека водія та пасажирів під час пересування у нічний час залежить від системи освітлення транспортного засобу. Вся справа в тому, що ближнє та дальнє світло здатне підсвічувати проїзну частину на відповідній дистанції від головно частини авто. При цьому головні фари повинні облаштовуватися якісними та надійними приладами, які зможуть повноцінно виконувати усі поставлені функції та при цьому не прийти в недійсність раніше встановленого терміну.

Як би там не було, до автомобільних ламп висуваються окремі вимоги. Та це зовсім не дивовижно, бо від оптичних приладів залежить якість підсвічування дороги та безпека у поїздках. Саме тому, більшість спеціалістів рекомендують обзаводитися світлодіодними лампами, які порівняно із іншими продуктами мають доволі тривалий термін придатності, високу якість та особливу економічність. Саме тому вони не підводять автомобілістів у найбільш відповідальну мить.

Перш ніж перейти до вибору оптичних приладів для авто, хотілося б із початку з’ясувати, якими перевагами наділені світлодіодні лампочки для фар автомобіля.

  1. По-перше, такі прилади наділені доволі скромними параметрами, за рахунок чого можуть із легкістю встановлюватися у різні пристрої в машині.
  2. По-друге, світлодіодні лампи, як ми вже казали раніше, відрізняються подовженим терміном придатності. А все тому, що вони здатні вистоювати перед вібраціями та іншими факторами. Таким чином, власнику не доведеться постійно змінювати лампочки в машині.
  3. По-третє, під час роботи світлодіодні прилади використовують мінімальну кількість енергії. Саме тому це не призводить до перенапруги генератора.
  4. По-четверте, у більшості випадків власники використовують світлодіодні прилади не тільки для покращення системи освітлення машини, але й для виділення власного авто серед інших машин.

На що слід звертати особливу увагу під час вибору світлодіодів для авто?

Перш за все необхідно розібратися із цоколем оптичного продукту. Вся справа в тому, що автомобілі від різних виробників мають особливі конструкційні властивості. Саме тому в них використовуються зовсім різні цоколі. При цьому найбільша кількість машин оснащена цоколем Н.

Крім цього перед здійсненням покупки особливу увагу необхідно приділити напрузі самого автомобіля. Для легкового транспорту використовуються елементи із позначкою 12В. А ось для вантажівок – лампи із 24В. Крім цього для виключення можливості стрибків напруги у бортовій системі, доведеться використовувати спеціальні драйвера.

Також доведеться приділити увагу виробнику, від якого залежить якість на надійність оптичних елементів.

Comments are closed.