Поради щодо безпечного водіння

Новости

Written by:

Перш ніж сісти за кермо, рекомендується дотримуватися правил безпечного водіння, а також прочитати новини Формули 1
https://formula1.com.ua/
Навіть якщо автомобілі стають все більш технологічними, а системи безпеки піклуються про пасажирів транспортного засобу, остаточне рішення перед неминучою небезпекою приймає той, хто перебуває за кермом. Ось чому корисно взяти до уваги кілька простих порад, щоб безпечно дістатися обраного пункту призначення.

  1. Алкоголь.

Це знає кожен водій, але це не означає, що всі прислухаються до цієї поради. Рефлекси та час реакції водія сильно знижуються, коли у його крові присутній алкоголь. Навіть невеликий рівень алкоголю в крові може вплинути на час реакції, а у разі прийому великої кількості алкоголю може призвести до затуманювання зору або подвійного поля зору. Краще відмовитися від машини та використовувати інші засоби, щоб дістатися місця призначення, якщо ми випили алкоголь.

  1. Не втомлюватися за кермом

Втома може мати ефект, аналогічний дії алкоголю на кермовому колесі. Час реакції збільшується, і якщо сильна втома, водій може заснути на одну секунду, чого достатньо, щоб викликати аварію. Понад 20% аварій трапляється через втому водіїв. Не сідайте за кермо, якщо ви втомилися, а якщо втома заважає, зупиніться та поспіть не менше 30 хвилин.

  1. Пристебніть ремінь безпеки

Порада дійсна для всіх пасажирів транспортного засобу на будь-якій пройденій відстані. Звичайний пас безпеки може врятувати вам життя у разі удару, а без нього подушка безпеки марна. У разі аварії на високій швидкості відсутність ременя безпеки може призвести до викиду водія чи пасажира за межі автомобіля.

  1. Адаптує швидкість до дорожніх умов

Швидкість убивства – це реальність. Ризик потрапити в аварію зростає прямо пропорційно до швидкості, з якою ви їдете. Поважайте інших учасників дорожнього руху та регулюйте швидкість. Тим більше, що зайві 10-20 км/год лише на кілька хвилин доставлять вас до місця призначення швидше.

  1. Мобільний телефон.

Використання мобільного телефону для написання текстових повідомлень або інших дій сильно відволікає водія. Час реакції зменшується на понад 20%, коли водій зайнятий перевіркою свого мобільного телефону. Крім того, уникайте будь-яких інших дій, які можуть відволікати вас під час водіння: прийом їжі за кермом, нанесення макіяжу і т.д.

Comments are closed.